Lime mousse

Igår gjorde jag en moussetårta med limesmak till min pappa.
Verkligen en fräsch och god smak på en mousse.



Mousse
3,5 pressad lime
Socker
3 st gelatinblad
Ca 4 dl lättvispad grädde

Gör så här
Pressa limen i en kastrull, häll på socker efter egen smak. Moussen ska inte vara för sur att äta men heller inte för söt. Under tiden som limen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom i limesaften. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.
Busenkel mousse, lycka till!





-Jag rekomenderar verkligen det här-


Ganache med limesmak



Ganache med limesmak
80g Vispgrädde
25g Socker
25g Honung
80g Mörk Choklad

Värm grädde, honung och sockret. Hacka chokladen. När vätskan är varm häll den över chokladen och rör om tills den blir slät och fin. Pressa sedan i lime efter egen smak. Häll sedan ner i formar och låt stelna i frysen.



Hallonmousse

 



Hallonmousse
90g Fruktpure
3g Gelatin
12g Äggvita
24g Socker
45,9g Grädde

Vispa äggvita fluffig. Smält sockret och lite vatten till 121 grader. Häll sedan ner sockret över äggvitan samtidigt som det vispas.
Värm puren och smält gelatinet i det.
Blanda puren med marängen.
Vispa sedan grädden och vänd ner den i puren och marängen.
Häll sedan upp i formar och in i frysen.

   

Samma mousse men två olika upplägg.