Citronmarängbakelse

En citronmarängbakelse med en mördegbotten. Det är en riktigt fräsch och god efterrätt. Men framför allt, enkel att göra.

 

Citronkräm
3st Citroner
1 1/5dl Strösocker
50g Smör
1msk Maizena
2st Ägg
2st Äggulor

Gör så här
Koka upp saften från 2 av citronerna med sockret och smöret.
Blanda ut maizenan med den 3dje citronen och rör ner det med dom andra.
Vispa ihop äggen lite lätt och häll det sedan i vätskan.
Ställ det på spisen igen och sjud tills krämen tjocknar.

 

Italiensk maräng
12g Äggvita
24g Socker

Gör så här
Vispa äggvitan fluffig.
Smält sockret med lite vatten till 121 grader.
Häll sedan sockret över den uppvispade äggvitan.
Låt den vispa en stund och sedan är den färdig att använda.