Macarons

Jag har börjat göra macarons på jobbet nu. Det börjar bli en succé och det är även jätte fint i disken. Just nu packar vi dom fyra och fyra, en färg av varje.
Jätte söta och lyxiga.



Dessert med sockerkorg



En lite lyxigare dessert
Gör en korg utav smält socker, i korgen lägger man liten klick vaniljglass och på toppen en fruktsalsa.

Fruktsalsa
Jordgubbar
Kiwi
Passionsfrukt
Honung

Du gör så här
Skär frukten i tärningar, skrapa ur passionsfrukten. Häll allt i en skål.
Ringla över lite honung, blanda och ställ i kylen en stund.

 

 

 

 


Hemma gjort!


Hallonmarmelad
2l Hallon
1kg Syltsocker
0,5dl Vaniljsocker
1st Lime

Så här gör du
Rensa hallonen. Riv skalet från limefrukten och pressa saften.
Koka upp hallonen med socker och lime.
Låt sjuda tio minuter. Skumma.
Häll upp på burkar och sätt på lock. Hallonmarmeladen stelnar när den svalnat.


Blåbärs sylt
1kg Blåbär
5dl Syltsocker
2msk Socker


Så här gör du
Rensa blåbären. Mosa ihop med socker i en gryta.
Värm under omrörning och koka i 10 minuter.
Fyll upp i burkar och låt blåbärssylten svalna.

 

 

 

 

 


Super enkelt, eller hur!


Cheesecake i ugn


Botten

12st Digistivkex
75g Smör

Fyllning
800g Philiadelphiaost
2dl Strösocker
1msk Vaniljsocker
2msk Vetemjöl
0,5tsk salt
4st Ägg


Gör så här:
Smält smöret och häll över dom smulade kexen. Fyll upp botten utav formen. Ställ formen kallt. Blanda osten, sockret och vaniljsockret. Blanda sen i mjölet och saltet. Ta sen i äggen, ett i taget. Fyll upp formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.


Barntårta



Lite rolig dekoration till en barntårta.
Super gulligt med ballonger.

Moussetårta

En jordgubb och chokladmoussetårta




Bröllopstårta

En bröllopstårta som jag gjorde på jobbet. Den här tårtan var endast för 20 personer så den var inte så jätte stor. Det är en helt vanlig princesstårta med vit marsipan runt. Jag gjorde några linjer rakt över tårtan med vit choklad. Sen har jag även vita marsipanrosor med silver och guld spray.
Blev väldigt snyggt. Enkelt och fint!