Minimaränger
Maränger
200g Äggvita
2tsk Citronsaft
100+100g Socker
200g Florsocker
Gör så här:
100+100g Socker
200g Florsocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna med citronsaften tills det blir ett skum. (Receptet funkar även utan citronsaft.) Häll i 100g socker, vispa. När det börjar bli ett ordentligt skum så häll i resten utav sockret. Öka hastigheten och kör till en maräng. (En maräng ska inte vara rinnig, utan helt fast. Testa och vänd skålen uppochner, om allt ligger kvar i bunken är den perfekt.) Sikta sen i florsockret och vänd ner i marängen.
Baka av dom i 100grader. Normalstora maränger i ca 90 min och minimaränger i ca 30 min.
Baka av dom i 100grader. Normalstora maränger i ca 90 min och minimaränger i ca 30 min.
Fudge
Amerikansk karamellfudge med kondenserad mjölk
Chokladfudge med nötter, russin och tranbär
Chokladfudge med Southern comfort (whiskylikör)
Chokladfugde med nötter, russin och tranbär