Moussebakelser

Smakerna är äpple och svartvinbär.

Här har vi ritat lite på den inre sidan utav skålarna med färgad vitchoklad.


Här är mina äppelmousse bakelser.


Här är mina svartvinbärsmousse bakelser.



Wienerbröd och strass bakning

Wienerbröd

Innan vi bakade av dom.


Så här fina blev dom när dom var klara.


Strass

Innan dom var bakta i ugnen.


Här är dom klara.


Karamelliserade äppelbitar

Skär upp 2 äpplen och smält socker och smör i en kastrull. Lägg sedan i äppelbitarna. Låt alt stå och dra en stund.


Wienerbröd


Först kavlar vi ut degen.


Vi lägger på smöret som ska kavlas in i degen. 
(2,5 kg smör till 1 liter deg)




Sen viker man in smöret i degen.


Sen kavlar man ut degen flera gånger och viker 3 gånger 3 slag.


Då ser det ut så här när man har vikt den.
Sen är det bara att fortsätta 2 gånger till.



Sen när man är klar och har gjort allt rätt så bli det så här fina lager.