Hallon & lakrits dessert

Lakritskola
1,5dl Vispgrädde
2msk Honung
120g Choklad
120g Lakritskräm
1,5dl Strösocker
0,5dl Vatten
100g Glykos eller Vit sirap

Du gör så här:
Koka grädden och honungen. Häll det sedan över chokladen och lakritsen. Koka samtidigt upp sockret, vattnet och glykosen/sirapen till 157 grader. Blanda med lakrist och chokladblandningen. Koka sedan upp till 117 grader, rör hela tiden! Fyll sedan upp en form och låt stelna.

Iskall Lakrits
50g Vispgrädde
125g Vatten
5g Strösocker
5-10g Hockeypulver (Beroende på hur mycket lakrits det ska smaka)
80g Vitchoklad

Du gör så här:
Koka upp vispgrädde, vatten och socker. Häll det sedan över hockeypulvret och chokladen. Rör om, häll upp i en form och ställ i frysen. När det har stelnat så kan man skrapa loss pulvret med hjälp av en gaffel.

Hallonsorbet
2dl Hallonpure
4,5dl Sockerlag
1st Äggvita

Du gör så här:
Koka upp 4dl socker och 4dl vatten, det ska bli helt genomskinligt. Ställ åt sidan och låt svalna helt. (Sockerlag) Jag köper alltid frysta hallon och pressar dom genom en sil, för 2dl pure behövs ungefär 500g frysta hallon. När allt det är klart så blandar man ihop sockerlagen och hallonpuren. Vispa äggvitan på sidan om, ganska hård. Vänd sedan ner den i resten av blandningen, ordentligt. Kör i glassmaskin i ca 30 min.