Pepparkakor
-Varför inte göra det hela lite roligare?!
-Supergulligt tycker jag.
-Supergulligt tycker jag.
Pepparkakshus
Kristyrrecept
1,5dl Florsocker
1msk Äggvita
1krm Ättiksprit (12%)
Gör så här
Vispa florsockret och äggvitan fluffigt. Tillsätt sist ättikspriten.
Vispa allt riktigt fluffigt.
1,5dl Florsocker
1msk Äggvita
1krm Ättiksprit (12%)
Gör så här
Vispa florsockret och äggvitan fluffigt. Tillsätt sist ättikspriten.
Vispa allt riktigt fluffigt.
Moussetårtor
Än en gång min underbart goda och enkla limemousse
Limemousse
5 pressade lime
Socker
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde
Gör så här
Pressa limen i en kastrull, häll på socker efter egen smak. Moussen ska inte vara för sur att äta men heller inte för söt. Under tiden som limen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom i limesaften. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.
Super god och super enkel hallonmousse
Hallonmousse
500g hallon
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde
Gör så här
Värm hallonen i en kastrull, (om man inte vill ha med kärnorna så är det bara att sila bort dom innan man värmer). Under tiden som hallonen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom med hallonpuren. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.
Limemousse
5 pressade lime
Socker
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde
Gör så här
Pressa limen i en kastrull, häll på socker efter egen smak. Moussen ska inte vara för sur att äta men heller inte för söt. Under tiden som limen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom i limesaften. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.
Super god och super enkel hallonmousse
Hallonmousse
500g hallon
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde
Gör så här
Värm hallonen i en kastrull, (om man inte vill ha med kärnorna så är det bara att sila bort dom innan man värmer). Under tiden som hallonen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom med hallonpuren. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.
Chocolate chip cookie
Ingredienser:
200g smör
1dl strösocker
2dl farinsocker
1 ägg
5dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
3dl hackad choklad
Gör så här:
Blanda smöret och sockret poröst. Knäck sedan i ägget. Blanda sen i alla dom torra ingredienserna. Tillsätt sist chokladen.
Tryck ut degen i en form och grädda i 175 grader i 40 minuter.
200g smör
1dl strösocker
2dl farinsocker
1 ägg
5dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
3dl hackad choklad
Gör så här:
Blanda smöret och sockret poröst. Knäck sedan i ägget. Blanda sen i alla dom torra ingredienserna. Tillsätt sist chokladen.
Tryck ut degen i en form och grädda i 175 grader i 40 minuter.
-Riktigt smarrigt-