Kladdkaka med valnötter toppad med en chokladtryffel


Franska maränger med choklad

 

Maränger
100g Äggvita
250g Strösocker

Du gör så här:
Blanda sockret och äggvitan, värm i vattenbad till 60-70 grader. Vispa sedan i maskin tills den svalnat. Klicka upp lagom stora maränger på plåt. Tänk på att dom växer till nästan dubbel storlek i ugnen. Bakas av på 150 grader i 45 minuter.

 

Går att smaksätta i alla tänkbara smaker. 

 

 

 


Banan och Choklad paj

Pajskal
3dl Vetemjöl
2msk Strösocker
125g Smör
1st Äggula

Du gör så här:
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en form, låt stå i kylen i 30 minuter. 
Baka sen av på 200 grader i 15 minuter.

Chokladkräm
6dl Mjölk
4msk Maizena
3msk Socker
1st Ägg
1msk Vaniljsocker

Du gör så här:
Blanda allt i en kastrull, sjud under omrörning tills krämen tjocknar.

Fyll pajskalet med chokladkrämen, lägg sen ett lager med skivad banan. Toppa med lättvispad grädde.

 

Perfekt till barnkalaset!