Hemmagjord musli



Therese egna musli
All-bran (fullkornsflingor), fiberberikade havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, grovhackade hasselnötter, grovhackade mandlar, torkade blåbär, torkade tranbär och russin.

Blanda allt och lägg på en plåt, ringla över lite honung.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.





Dubbeldessert

Chokladsufflé
7st Äggvitor
1dl Strösocker
1tsk Citronsaft
1,5dl Hallonpuré
0,5st Vaniljstång
125g Choklad
1,5tsk Maizena

Du gör så här:
Smörj formarna med smör och strösocker.
Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till ett hårt skum. Koka samtidigt hallonpurén med vaniljstången, chokladen och maizenan. Koka det till en tjock, glansig kräm. Försök att få klart marängen och krämen samtidigt. Blanda sedan lite maräng med chokladkrämen och sen chokladkrämen med resten utan marängen. Fyll upp formarna och ställ in i kylen i ca 1 timme. Grädda sedan av dom på 180 grader i ca 10 minuter.



Creme Brule
4,5dl Vispgrädde
1,5dl Mjölk
1st Vaniljstång
6st Äggulor
1dl Strösocker

Du gör så här:
Koka grädden, mjölken och vaniljstången. Låt svalna. Blanda äggulorna och sockret och vänd försiktigt ner det i gräddblandningen. Sila smeten och fyll upp i formar. Grädda sen av dom på 100 grader i ca 1 timme.





Bröllopstårta

image description


image description


image description