Praktik på Älvsjö bageri/konditori


 Moussetårta

 En vanlig princess tårta

 Moussetårta

 Moussetårta

 Moussetårtor

 Schwartswalls tårta

Kommentarer
Postat av: Marina

Gud vad roligt!

Postat av: emma

vilka fina tårtor. JAg måste bara få fråga en sak. Använder ni er utav en hjärtformad form för att göra tårtan hjärtformad? Jätte fina verkligen.

2008-05-19 @ 09:44:56
URL: http://emma86.blogg.se
Postat av: Daniel

Fina tårtor du har gjort :-)

2008-11-09 @ 03:34:01
URL: http://toproos.blogspot.com
Postat av: Ida

Åh! :) Har du också praoat på älvsjö bageriet? :D jag är ju där nu :D:D

2008-11-11 @ 14:40:35
URL: http://idabarck.blogg.se/
Postat av: Lisa

Himla fin krona på prinsesstårtan!

2010-01-26 @ 13:42:26
Postat av: Praktikant

Hej! Ville helst maila dig o inte lägga upp på bloggen, men hittar ingen mailadress..



Jag utbildar mig till bagare o konditor o varit lite sugen på stället du praktiserade på! Gör dom allt från grunden? Anslag, moussen till tårtorna? Var inne där o såg ett bakelseskal som jag sett på annat ställe o det var inköpt.. Jag vill lära mig allt från grunden..Var du även på deras bageri? Gör dom allt från grunden?



Jag vill jättegärna ha tips från dig om ställen o vad jag ska tänka på. Känner mig så vilsen. Många av de mest kända ställen är redan fullbokade nu som vetekatten tex.

2011-09-25 @ 14:21:45
Postat av: Therese

Hej Hej

Va kul att du ska bli bagare/konditor.

Det var ett tag sen som jag praktiserade där, men av vad jag kommer ihåg så gjorde dom allt själva. SÅ där lärde jag mig mycket faktiskt.

När jag var där så började jag klockan 6 och bakade i bageriet och sen efter lunchen så gick jag över till kondissidan. Men dom gör ju även egna smörgåstårtor där, så det fick jag också prova på.



Du kanske ska fundera på vad det är du vill göra. Antingen ett bageri/konditori eller kanske en restaurang. Jag har även varit på operakällaren och där lärde jag mig massor.



Jag hoppas att jag har varit till lite hjälp. Hör av dig om det är någonting mera



Mvh Therese

2011-09-26 @ 09:47:43
Postat av: Praktikant

Hej, o tack så mycket!:)



Det låter minst sagt väldigt kul.



Jag vill bli konditor, men i utbildningen ingår också bageri så även under praktiken. Däremot tror jag man kan lägga lite mer av tiden på kondis om man vill. Desserter är också kul, men restaurang har jag faktiskt inte tänkt på. Kanske skulle vara kul.



Att börja kl 6 är ju ok. Innan dess är en fasa.



Tack!

2011-09-26 @ 16:08:00
Postat av: Therese

Ja men det är ju alltid bra att lära sig bageri också, då är det lättare att söka jobb sen om man kan båda.

Restaurang är faktiskt jätte kul. Det är helt annorlunda, men man lär sig massor. Så det skulle jag verkligen rekommendera.



/ Therese

2011-09-26 @ 20:57:56
Postat av: Prakikant

Hur många veckors praktik hade ni totalt? Hur länge var du på respektive ställe? Tycker det verkar bättre att testa olika ställen eftersom all funkar olika.

2011-09-28 @ 15:23:02
Postat av: Anonym

Hur många veckor praktik hade du och hur fördelade du tiden?



Vad hade du för tider på Operakällaren? Är det kvälla eller? Var det ett tufft o krävande ställe?



Tycker det är synd att man inte hinner prova på flera ställen, dem i min klass (vuxenutbildning)går bara på en praktikplas.



Oj vad många frågor:)

2011-09-28 @ 17:36:38
Postat av: Therese

2011-12-10 @ 17:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback