Moussetårtor

Än en gång min underbart goda och enkla limemousse


Limemousse
5 pressade lime
Socker
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde

Gör så här
Pressa limen i en kastrull, häll på socker efter egen smak. Moussen ska inte vara för sur att äta men heller inte för söt. Under tiden som limen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom i limesaften. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.



Super god och super enkel hallonmousse




Hallonmousse
500g hallon
4 st gelatinblad
Ca 5 dl lättvispad grädde

Gör så här
Värm hallonen i en kastrull, (om man inte vill ha med kärnorna så är det bara att sila bort dom innan man värmer). Under tiden som hallonen värms upp lägger man gelatinbladen i blöt. När gelatinbladen är mjuka smälter man ner dom med hallonpuren. Medans det svalnar vispar man grädden. Sen är det bara att blanda ihop allt och hälla upp i en form eller formar.



Kommentarer
Postat av: Paloma

Oj vad du är duktig!! och jag blev sjukt sugen på att försöka mig på att göra dina mousse-tårtor :)

/paloma

2010-12-29 @ 23:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback