Kladdkaka med valnötter toppad med en chokladtryffel
Franska maränger med choklad
Maränger
100g Äggvita
250g Strösocker
Du gör så här:
Blanda sockret och äggvitan, värm i vattenbad till 60-70 grader. Vispa sedan i maskin tills den svalnat. Klicka upp lagom stora maränger på plåt. Tänk på att dom växer till nästan dubbel storlek i ugnen. Bakas av på 150 grader i 45 minuter.
Går att smaksätta i alla tänkbara smaker.
Banan och Choklad paj
Pajskal
3dl Vetemjöl
2msk Strösocker
125g Smör
1st Äggula
Du gör så här:
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en form, låt stå i kylen i 30 minuter.
Baka sen av på 200 grader i 15 minuter.
Chokladkräm
6dl Mjölk
4msk Maizena
3msk Socker
1st Ägg
1msk Vaniljsocker
Du gör så här:
Blanda allt i en kastrull, sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
Fyll pajskalet med chokladkrämen, lägg sen ett lager med skivad banan. Toppa med lättvispad grädde.
Perfekt till barnkalaset!