Mitt namn är Therese och jag är 26 år. Jag använder bloggen för att visa upp mina underbara bakverk. Min utbildning är en 3-årig inom bageri / konditori på Enskede gårds gymnasiet. Följ mig gärna på instagram, vid frågor kontakta mig via mail.
Instagram: delikatessan
Kontakt: [email protected]
Chokladfondant
200g Mörk choklad200g Smör4st Ägg2dl Strösocker1dl Kakao1dl VetemjölDu gör så härBörja med att smälta chokladen och smöret. Vispa samtidigt ihop äggen och sockret. När chokladblandningen är smält så häller man ner det med äggen. Blanda sedan i kakaon och sist vetemjölet i blandningen. Baka av dom på 220grader i ca 8 minuter. Servera med vispgrädde.Baka först av en och se vilken tid som behövs för att få chokladfondanten rinnig inuti men endå hård på ytan.
Vispa smör, socker och vaniljsocker. Häll sedan i hjorthornssaltet och oljan. Blanda sedan i vetemjölet. Knåda ihop till en jämn smet, rulla sedan ut små bollar och lägg på plåten.