Mitt namn är Therese och jag är 26 år. Jag använder bloggen för att visa upp mina underbara bakverk. Min utbildning är en 3-årig inom bageri / konditori på Enskede gårds gymnasiet. Följ mig gärna på instagram, vid frågor kontakta mig via mail.
Instagram: delikatessan
Kontakt: [email protected]
Key Lime Pie
Botten: 200g Digistivkex 100g Smör
Fyllning: 400g Kondenserad mjölk 4st Äggulor
5st Lime (skal+saft)
Maräng: 4st Äggvitor 250g Socker
Lite vatten
Du gör så här:
Smula digistivkexen, blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut i formar och förgrädda på 175 grader i 10 min. Blanda sen den kondenserade mjölken med äggulorna och limen. Låt stå och dra i 30-60 min. Sila sedan fyllningen. Fyll formarna eller formen och grädda i ca 15 min på 175 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, koka samtidigt upp sockret med lite vatten. det ska värmas till 121 grader, häll det sedan över äggvitorna och vispa kallt. Sen är det bara att spritsa på marängen och sen bränna av med en brännare.